YTONG 2 - Актуални цени Метали, арматурен двор и строителни материали
Ксела България отбеляза петнадесетата годишнина на газобетонните блокчета YTONG в България на среща с партньори и медии в столичния хотел Хилтън на 19 май.[pagebreak]

На събитието беше представен новият продукт на компанията и бяха връчени наградите от конкурса за млади скулптори "15 години YTONG гради бъдеще", проведен съвместно с Нов български университет.

"Тези петнадесет години бяха много динамични за нас. Днес ние не само отбелязваме успехите от близкото минало, но гледаме с увереност напред, а най-доброто доказателство за това е премиерата на YTONG А+", коментира Гиозо Видор, изпълнителен директор на Xella Baustoffe за Югоизточна Европа.

Първото производство на строителния материал в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. За изминалите 15 години във фабриките на Ксела в София и Добрич са произведени общо 3 800 000 куб.м. YTONG. Инвестициите за периода възлизат на 40 млн. лв., а ръстът на производствoто - от 170 000 до 620 000 куб.м.

YTONG се произвежда от екологично чисти суровини, неизчерпаеми в природата - пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради. Материалът е в основата на крупни обекти като Централна автогара София, Терминал 2 на Аерогара София, Болница "Токуда" и новото посолство на САЩ в София. В отговор на нарастващата роля на енергийната ефективност Ксела разработи ново поколение строителен материал - олекотен газобетон YTONG A+, който се отличава с уникален коефициент за топлопреминаване на готовата стена.

Газобетонът е предназначен за външни еднослойни стени на жилищни сгради без необходимост от допълнителна изолация, като осигурява отлична топлоизолация и дишаща стена, добра огнезащита и екологичност на дома, завидна якост и земетръсна устойчивост, както и много лесна обработваемост. YTONG A+ осигурява 20% по-ниски енергийни загуби през стените в сравнение с изискванията на нормите.

С намерение да утвърди традицията и да покаже най-добре характеристиките на новия YTONG A+ Ксела България ЕООД за втори път организира конкурс за проекти със строителния материал.

Тази година категориите в конкурса са за нискоенергийна еднофамилна къща и за многофамилна къща. Изискванията към проектите са да бъдат проектирани с новия YTONG A+, както и да имат разрешение за строеж. Подробна информация за конкурса ще бъде публикувана на сайта на фирмата до края на месец юни.

По повод 15 годишнината на YTONG, Ксела България ЕООД организира и конкурс за студенти по пластични изкуства като част от политиката на компанията в подкрепа на българското образование.

Темата е "15 години YTONG гради бъдеще". Инициативата се осъществи с любезното съдействие на Нов български университет. Младите творци използваха новия продукт YTONG А+, за да вградят бъдещето в скулптури. Жури с председател Валентин Савчев, директор на програма Пластични изкуства към департамент Изящни изкуства на НБУ, определи победителите.

Първото място с парична премия от 1500 лв. се присъжда на Милена Димитрова. На второ място с обща парична премия от 1000 лв. се класират Делка Венкова и Ясен Стоилов. Третото място с обща премия от 500 лв. се присъжда на Васил Христов и Любен Кръстев. След награждаването изложбата ще бъде подредена в Нов български университет. По инициатива на участниците и организаторите на конкурса на по-късен етап ще се проведе благотворителна изложба с всички участвали произведения.

actualno.com
Продукти на уникални цени
Мурексин
SOLA - Прецизни измервателни уреди
Метър SOLA
Цена: моля позвънете
Коминни системи и елементи Schiedel
Продукти за гъвкави и текстилни подови настилки
GLICOVIL
Цена: моля позвънете
Продукти за подове на основата на цимент и смоли
DECOR SYSTEM 70
Цена: моля позвънете
Продукти за строителството
MAPEPLAST SF
Цена: моля позвънете
Еластични уплътнители и лепила
MAPEFLEX PU30
Цена: моля позвънете
Еластични уплътнители и лепила
MAPEFLEX PU45
Цена: моля позвънете